Hoge kwaliteit jassen, een waardevolle investering?

Woolrich jas

Jassen, of het nou lichte zomerjassen zijn, of dikke winterjassen, er zijn ontzettend veel verschillende jassen in verschillende prijscatagoriën. Zo zijn er bijvoorbeeld Canada goose jassen welke bekend staan om hoge kwaliteit, maar kun je ook een offbrand voor een 10tje scoren. Wat maakt nou het verschil tussen de jassen en is dit groot genoeg om te investeren in een goede kwaliteit jas voor het nieuwe seizoen?

Waarom zijn bepaalde soort jassen duurder?

Wat maakt het dat bijvoorbeeld Canada goose jassen een hogere prijs hebben dan de jassen zonder merk. Meestal ligt dit aan de kwaliteit van de jassen. Zo gebruiken de grote merken vaak zeer hoge kwaliteit stof en materiaal om de jassen een extra premium feel te geven. Ook gaan deze vaak een stuk langer mee, en scheuren ze een stuk minder snel. Niet alleen de materialen zijn duurder, maar er wordt ook gekeken naar de verhouding van de verschillende materialen, zoals isolatie bij winterjassen en het ademend houden van zomerjassen, terwijl dit bij goedkope jassen vaak mist. Zo wordt het in de zomer veel te warm en krijg je het in de winter ongelukkig koud.

Waarom het een goed idee is te investeren in een goede jas

Hoewel de materiaalkeuze enorm belangrijk is, en de kwaliteit van goede jassen vaak een stuk hoger ligt, is dat niet alles wat telt tijdens het beslissen van welke prijs jas de beste is. Hoe de jas eruit ziet is ook erg belangrijk. Zo investeren grotere merken vaker in de uitstraling van de jassen, terwijl offbrands vaak gaan voor functionaliteit tegenover looks. Voor de echte fasion freaks natuurlijk een enorm punt, maar ook voor de gemiddelde kledingdrager kan dit een groot effect hebben op hoe je erbij loopt. Het investeren in een jas van goede kwaliteit en mooie stijl is van groot belang in het voorbereiden op de verschillende seizoenen, en zal een grote rol spelen in hoe deze jaargetijden ervaren worden.