Kennismaken met een datingsite

Het is een bekend gezegde; op elk potje past een dekseltje. Dat is zeker ook het geval wanneer je als alleenstaande wil gaan daten. Daten is namelijk iets wat iedereen die alleen is graag doet. Het kan dan gaan om het feit dat je alleen thuis komt uit je werk en ernaar verlangt om een partner te ontmoeten. Het kan echter ook zo zijn dat je graag een maatje wil om samen uitstapjes mee te ondernemen. Voor al die wensen is er een datingsite beschikbaar waar jij een match kan vinden. Er zijn echter ook nadelen aan een datingsite. Eén van de grote obstakels voor alleenstaanden is dat er een lidmaatschapsbedrag wordt gevraagd.

Gratis voor even
Om jou als single kennis te laten maken met een datingsite is daar dan ook het gratis lidmaatschap. Dit houdt in dat je voor een bepaalde periode van doorgaans een paar dagen gratis kan kennismaken met hun dienstverlening en met de singles die lid zijn van de datingsite. Je kan dan rustig rondkijken of je hier een geschikte match zou kunnen vinden voordat je besluit om lid te worden. Dat gratis daten kan doorgaans niet met een compleet profiel. Zo is vaak de mogelijkheid voor het plaatsen van foto’s nog uitgeschakeld en de mogelijkheid voor het verzenden van berichten naar andere singles ook. Het is er dus puur op gericht dat jij kennismaakt met een site op vrijblijvende basis.

Gratis daten bij meerdere datingsites
In principe hebben heel veel datingsites een optie voor gratis daten. Dit houdt in dat je bij meerdere datingsites kan registreren om er rond te kijken. Ons advies is dat je niet gelijk bij alle datingsites tegelijk een gratis lidmaatschap aanvraagt. Dit doe je het handigste met één site tegelijk. Denk er in dat geval aan dat je goed kijkt naar de datingsite waar je op gaat reageren. Een datingsite voor senioren is niet zo heel handig als je zelf pas in de twintig bent. Je zal hier dan ook doorgaans geen geschikte match vinden.

Kijk naar de mogelijkheden voordat je gaat daten
Wil jij gratis kennismaken dan is het goed om eerst de mogelijkheden van een datingsite te bekijken. Wat is hun normale tarief en waarom wordt die structuur gehanteerd. Een datingsite die gebruik maakt van een website en een app kan voor veel mensen de ideale manier zijn om eens rustig op de bank te kijken naar een geschikte match. Dit kan een site zijn die daardoor hogere kosten berekent. Hun dienstverlening reikt gewoon een stuk verder dan die van een standaard datingsite.

Van gratis daten naar vast lidmaatschap
Maak jij gebruik van de optie gratis lidmaatschap; zorg er dan voor dat je voor het aflopen van je gratis lidmaatschap een keuze maakt. Anders zou het zomaar zo kunnen zijn dat je lidmaatschap automatisch wordt verlengd naar een betaald lidmaatschap terwijl jij de datingsite niet geschikt vindt om een match te kunnen vinden. Let er dus op dat je in geval van een keuze voor een andere datingsite afmeldt zodat je gratis lidmaatschap niet wordt verlengd. In het geval van een geschikte datingsite kan je gewoon akkoord gaan met de gratis verlenging.

Lees de kleine lettertjes
Voordat je lid wordt van een datingsite is het altijd goed om de kleine lettertjes te lezen. Hier staat uitgelegd waar de datingsite voor staat en wat hun geboekte resultaten zijn. Daarnaast kan je hier ook zien welke voorwaarden ze hebben bij hun lidmaatschap. Er staat bijvoorbeeld in wat je minimale inschrijfduur is, en ook staat er of hier verandering in komt wanneer jij gratis een proeflidmaatschap aanvraagt. In sommige gevallen kan dit alleen maar in combinatie met een langere lidmaatschapstermijn. Weet met wie je zaken doet en weet wat je mag verwachten van een datingsite.

Meer profijt van gratis daten
Sluit je gratis proeftermijn altijd af in een periode waarin jij uitgebreid rond kan kijken op de datingsite. Doe het niet net vlak voor een heel drukke periode op je werk waarbij je zeker weet dat je ’s avonds uitgeblust op de bank ligt. Doe het daarentegen vlak voor een weekend waarin je vrij bent. Je weet dat anderen dan ook tijd hebben om te reageren via de datingsite. Op die manier haal jij het uiterste uit je gratis lidmaatschap en heb je een goed beeld van wat je mag verwachten van een betaald lidmaatschap.