Kies de beste verzekering voor jouw auto

Leuk, je hebt een auto aangeschaft. Maar daar hoort ook een autoverzekering bij. Hoe kies je nu de autoverzekering die het beste bij jou en je nieuwe aanwinst past? Er zijn veel aanbieders van autoverzekeringen, maar ook veel verschillende soorten verzekeringen op zich. Om de juiste verzekering te kiezen, kun je gewoon thuis op de bank er eens rustig voor gaan zitten. Op de websites van verschillende verzekeringsmaatschappijen kun je een autoverzekering simulatie doen. In een dergelijke simulatie kun je je gegevens achterlaten op de site en krijg je zo een overzicht van verzekeringen die voor jou geschikt zijn.

Wat doe je bij een autoverzekering simulatie?
Wat vul je nu zoal in bij een simulatie? Behalve je persoonlijke gegevens, zoals geboortedatum en wanneer je je rijbewijs gehaald hebt (zodat de verzekeraar kan zien hoe lang je al met een auto mag rijden), vul je ook een groot aantal gegevens over de auto die je wilt gaan verzekeren in. Belangrijke factoren voor een autoverzekering zijn bijvoorbeeld de leeftijd van de auto en de staat waarin deze verkeert. Ook de brandstof waar de auto op rijdt is van belang en de nieuwwaarde van het vervoermiddel. Als je ook al weet hoeveel kilometers je er ongeveer per jaar mee denkt te gaan rijden, kan dat ook van invloed zijn op de verzekering en de bijbehorende premie.

Verschillende vergoedingen
Niet alle autoverzekeringen vergoeden hetzelfde. Goedkopere verzekeringen zijn natuurlijk leuk voor je portemonnee, maar als ze niet alles vergoeden wat jij wel graag in een verzekering wilt zien, kan het wel eens tegenvallen als je schade aan je auto hebt. Je wilt natuurlijk ook gewoon dat je je geen zorgen hoeft te maken als er iets gebeurt, of dat nu een ongeval of bijvoorbeeld diefstal betreft. Ook keren bepaalde verzekeringen niet altijd het volle bedrag uit en dan kom je voor een onaangename verrassing te staan. Als je een oud wagentje hebt aangeschaft dat niet meer zo veel waard is, dien je het toch te verzekeren, maar dan is het begrijpelijk dat je er niet te veel geld aan wilt spenderen. Dan is het lang niet gek om voor een voordelige autoverzekering te kiezen of voor een leuke aanbieding. Om klanten te trekken, doen verzekeraars vaak ook leuke acties waar jij natuurlijk graag gebruik van maakt.

Vraag de autoverzekering aan
Als je na de simulatie een geschikte verzekering gevonden hebt, kun je deze aanvragen. De verzekeraar kan je een offerte sturen naar aanleiding van de simulatie, maar je bent niet verplicht om deze aan te nemen. De offerte blijft wel een bepaalde tijd geldig en de verzekeraar dient zich aan de voorwaarden die erin gesteld worden te houden. Als hij bijvoorbeeld een leuke korting belooft, dient hij deze ook te geven als je daadwerkelijk een verzekering bij hen afsluit.