Waarom de taxushaag zo geliefd is in ons land

taxushaag

Wist je dat de taxushaag misschien wel de meest gekochte haagplant van Nederland is? Gek is dat niet. Deze plant heeft namelijk een aantal sterke voordelen die hem met name voor ons klimaat perfect maken. 

Meer over de taxus

De taxus noemen we ook wel de venijnboom. Het is een bijzonder populaire conifeer die vrij langzaam groeit maar daardoor ook eenvoudig te snoeien is. Een aantal andere kenmerken die deze plant populair maken zijn:

  • de levensduur: een taxus kan heel oud worden
  • winterhardheid: het is een plant die hier van nature voorkomt
  • onderhoudsvrij: geen extra groene vingers nodig
  • dichtheid: je hebt veel privacy

Een makkelijke plant

De taxus is dus bij uitstek een vrij makkelijke plant. Hij weet goed hoe hij moet overleven in Nederland, ook als het goed koud is in de winter. Dat betekent dat je er ook niet zoveel naar om hoeft te kijken. De haag beschermen in de winter is dan ook niet nodig. Wel moet je hem af en toe snoeien maar dan heb je het over maximaal een paar keer per jaar. Ideaal voor wie simpel wil tuinieren of gewoon te druk is.

taxushaag

Geen pottenkijkers

Wil jij vooral een haagplant omdat je het zat bent dat iedereen maar gewoon naar binnen kan kijken? Of heb je misschien juist last van het feit dat jij de buren kan zien zitten? Dan is dit ook een goede optie want de taxus groeit heel dicht. Dat wil zeggen dat je er niet doorheen kunt kijken.