Waarom is led verlichting beter voor het milieu

led verlichting online

LED verlichting is populair en dat heeft zijn redenen. Het aanschaffen van LED verlichting is wellicht een kleine investering maar het is op de langere termijn veel beter voor je portemonnee en het milieu. De aanschaf van LED verlichting online is bovendien eenvoudig te realiseren. Welke voordelen biedt led verlichting nog meer? Waarom is LED verlichting eigenlijk goed voor het milieu? Dit artikel geeft helderheid.

led verlichting online

LED lampen en het besparen van energie

Traditionele halogeenlampen en gloeilampen zijn minder energiezuinig. LED lampen verbruiken een stuk minder energie. Een LED lamp is tien keer zuiniger dan een traditionele halogeenlamp. LED lampen verbruiken veel minder stroom en dit resulteert in het feit dat er veel minder stroom opgewekt dient te worden. Dit is veel beter voor het milieu.

LED lampen en een langere levensduur

LED Lampen zijn niet alleen energiezuinig ze hebben ook nog eens een veel langere levensduur. LED lampen gaan vaak ruim vijf tot tien jaar mee. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gloeilamp. Bestel je LED verlichting online en je kan weer een hele lange tijd vooruit. LED lampen hoeven gelukkig minder vaak vervangen te worden en zorgen op deze wijze voor een milieuvriendelijk aspect.

LED Lampen zijn goed recyclebaar

LED lampen kunnen beter gerecycled worden dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Driekwart van de onderdelen van LED verlichting zijn namelijk te recyclen. Halogeenlampen en gloeilampen moeten bij het chemisch afval na gebruik. Heb je een gebruikte LED lamp die zijn tijd heeft gehad? Geen probleem aangezien LED verlichting gewoon mee mag met het reguliere huishoudelijke afval.

LED verlichting is niet giftig voor het milieu

Een groot voordeel is het feit dat LED verlichting geen giftige elementen bevat. Veel kantoren maken gebruik van verlichting waar schadelijke stoffen in zitten zoals kwik. Dit komt in het milieu terecht en vormt een grote belasting voor het milieu. Het overschakelen op LED verlichting is een verstandige keuze omdat het milieu hierdoor wordt beschermd. Er zijn geen giftige stoffen aanwezig in LED verlichting en dit is wel zo veilig ook voor kinderen, huisdieren en de omgeving er kan geen giftige stof ontsnappen.