Zwangerschap foliumzuur bestellen

zwangerschap foliumzuur bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Je kunt tijdens je zwangerschap ook foliumzuur bestellen aangezien dit erg goed is voor de baby.

Vitamines heb je nodig voor allerlei functies in je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. Ook kun je tijdens je zwangerschap foliumzuur bestellen 

Voor de zwangerschap

Tijdens, na en zelfs voor een zwangerschap heeft je lichaam van sommige vitamines meer nodig. De Gezondheidsraad raadt aan om dagelijks extra 400 microgram foliumzuur per dag in te nemen als je zwanger probeert te worden. Foliumzuur is een andere naam voor vitamine B11 en dit speelt een rol bij de ontwikkeling van de placenta en het celdelingsproces. 

Tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling heeft je lichaam een hogere dosis vitamines en mineralen nodig dan normaal. Een aanvulling op je dagelijkse voeding is een goede optie om zeker te weten dan jij en je baby genoeg voedingstoffen binnen krijgen. 

Na de bevalling

Na de geboorte van je kind heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Je hebt minder energie en vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 en C helpen je lichaam om energie vrij te maken uit je voeding en je weerstand te verbeteren. Met borstvoeding verlies je ook wat voedingsstoffen, dus het is belangrijk om dat aan te vullen en je gezondheid op peil te houden.